Så funkar det när vi köper din mobil

Träffsäker värdering, smidig försäljning

Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för dig att sälja din mobil. Därför har vi optimerat processen till att vara så smidig och snabb som möjligt.

Processen inleder du själv genom en automatiskt värdering här på sajten. Är du nöjd med priset skickar du in din begagnade telefon till oss så värderar våra experter telefonen baserat på marknadsvärdet och dess skick.

När värderingen är färdig betalar vi dig direkt så att du får in pengarna på ditt konto inom ett par dagar. Lättare än så blir det inte och för din skull erbjuder vi även prisgaranti och matchar mellanskillnaden om du får en högre värdering av en av våra konkurrenter.

Observera att vår uppskattade värdering i 80 % av fallen matchar den värdering som våra experter sedan ger.

valj-modell

1. Välj modell

skicka-in

2. Skicka in

få-betalt

3. Få betalt

1. Välj modell

2. Skicka in

3. Få betalt

Uppskattad värdering online

Du värderar enkelt din telefon direkt här på hemsidan. Allt du behöver göra är att ange vilken mobil du vill sälja (tillverkare, modell) samt hur sliten den är.

Därefter värderar vår plattform din telefon automatiskt och du presenteras med ett uppskattat pris. Tjänsten är inte bindande men om du tycker att värderingen känns rättvis kan du gå vidare till nästa steg.

Skicka in telefonen till oss

För att gå vidare med processen behöver du skicka in telefonen du ska sälja till oss. Vi skickar ut en fraktavi till dig via mejl så att du kan skicka telefonen med exempelvis DHL.

Så fort telefonen kommit fram till oss börjar våra experter jobba med telefonen. Vi som arbetar på Säljluren har lång erfarenhet från branschen och är specialister på att värdera och renovera begagnade telefoner.

Slutgiltig värdering av experter

Efter att våra experter har granskat telefonen sätter den en slutgiltig värdering som blir det priset vi betalar till dig via en banköverföring.

Därefter återställer experterna till den högsta kvaliteten möjligt. Detta genom att renovera hårdvaran, radera alla data och återställa mjukvaran till nyskick, varpå telefonen säljs som en begagnad telefon via en av våra andra kanaler.

Snabbt betalt när du säljer telefonen

Så fort din telefon har värderats utfärdas en betalning till ditt konto. Ofta har du pengarna redan inom ett dygn men det kan dröja upp till 3 bankdagar.

Som sagt erbjuder vi dig en prisgaranti. Det innebär att om en konkurrent ger dig en högre värdering för telefonen så matchar vi det priset. Läs mer om vår prisgaranti.

Vi köper din iPhone, Android eller surfplatta

Du kan sälja de flesta smartphones till oss, fast vi arbetar framför allt med iOS (iPhone/iPad) och Android. De flesta mobilerna vi köper är iPhones av olika årsmodeller, men vi köper Samsung Galaxy, Huawei, Sony Xperia, iPads och surfplattor från andra stora tillverkare.

Sälj din iPhone Sälj din Android

Vilka är vi?

Säljluren grundades 2019 och vår specialitet är återanvändning och återvinning av modern elektronik med fokus på hög servicegrad och säkerhet. Säljluren är Sveriges enda oberoende trade-in och köper produkter av myndigheter, företag och privatpersoner. Vi dataraderar, renoverar och återställer dessa till nytt skick.

Produkterna får sedan ett andra liv hos en användare. På så sätt tas elektroniken hand om i sin helhet och stora resurser sparas. Resurser som dessutom omvandlas till kronor och ören. Bra för både ekonomin och miljön.