FAQ

Frågor och svar

Saljluren.se är det enklaste sättet att sälja sin gamla telefon eller elektronik.

I hela Sverige. Av säkerhetsskäl skickar vi inte svarspost kuvert annat än till din folkbokföringsadress.

Vi skickar ut en fraktavi per mejl efter du lagt din order. Det innebär att det inte kostar dig något att lämna in det hos ett DHL SERVICEPOINT som rekommenderat – och då är det försäkrat och spårbart hela vägen fram till oss.

Ja. Spara allt innehåll, tex bilder och kontakter, som du vill ha kvar. Radera allt innehåll och nollställ telefonen. Har du en iPhone gör du det via allmänt-inställningar-nollställ-radera allt innehåll och alla inställningar. Om ni inte gjort det innan ni skickar in telefonen så raderar vi allt innehåll och installerar om operativsystemet i telefonen åt er så fort vi tagit emot enheten. Men vi drar då av 50 kronor från er tänkta ersättning. Tänk även på att ta ut simkortet.

Vi gör en registerkontroll mot operatörernas internationella IMEI-databas och vi har ett mycket tätt samarbete med polisen för att söka efter, anmäla och lämna över stulna telefoner.

Ja, förmodligen. Hittar du själv en köpare och inte använder någon frakttjänst kan du nog ibland få mer betalt för din telefon. Idén med att använda Säljluren är att det är superenkelt och samtidigt bra betalt. Är du ute efter att få bäst betalt, får du nog som vanligt göra allt själv 😉

Ja faktiskt. Helt säkert. Ingen kan nämligen ta ut pengar med hjälp av ditt bankkontonummer – bara sätta in pengar. Med andra ord; det är oändligt mycket säkrare att ta emot pengar på ett bankkontonummer än att betala med kort.

Det beror på skick och modell. Vi försöker först och främst att hitta en köpare för hela telefonen. Om det inte går försöker vi hitta en köpare för delar av telefonen och i sista hand försöker få vi en materialåtervinnare att ta hand om den.

Ja. Vår verksamhet bygger på förtroende och att våra nöjda kunder tipsar nya kunder. Om telefonen inte skulle ha de egenskaper du har angett hör vi av oss med ett nytt prisförslag. Om du inte accepterar vårt nya prisförslag, returnerar vi telefonen mot en kostnad på 199kr.

Vi jobbar på det. Alla gamla telefoner är inte värda att betala frakt för, men vi jobbar på en lösning för att kunna ta emot fler produkter än vi kan idag.

Av olika skäl. Klarna kan man inte få betalt med som privatperson, bara betala med. Swish erbjuder bara tjänster mellan privatpersoner. Tjänster som Klarna, Payson etc kräver konton vilket bara en ganska liten del av våra kunder har. Kontonummer å andra sidan är lika säkert och något som alla har. Men vi utvecklar ständigt siten så kom gärna med idéer och förslag!

Modell och minne: För att veta säkert kan du ta fram telefonens IMEI nummer (slå *#06# så kommer det fram) och sedan ange det på http://www.imei.info. Där får du fram modell och minne. iPhone 4S skiljs också lätt från iPhone 4 genom att 4S har ett svart band/streck ovanför volymknapparna som iPhone 4 saknar. Operatörslåsning: Om du inte har köpt telefonen olåst från början eller köpt en upplåsningskod från din operatör så är den låst. Så lite förenklat; är man osäker – så är telefonen låst. Är du inte helt säker så gör det inget, men priset du fått av oss kan komma ändras om telefonen är en annan än den du angett. På en Samsung står modellens namn på batteriet. GT-I9100P = Galaxy S II; GT-I9300 och GT-I9305 = Galaxy S III; GT-I9500, GT-I950 och GT-I9506 = Galaxy S IV

Har vi inte fått något svar inom 90 dagar efter värderingen återvinns din telefon på ett miljövänligt sätt och går då inte att få någon ersättning för. Det går då heller inte att få tillbaka telefonen.

Vi använder alltid Apples egna raderingsprocedur – aldrig 3:e parts program eller andra särlösningar. När vi raderat din iPhone (det första som sker i vår process) är det lättare att råna en internetbank än att få tag på din data (256 bitars AES). Maila oss gärna om du vill veta mer tekniska specifikationer om raderingen.

Nej, vi raderar telefonen åt dig så du måste inte. MEN, om du har en iPhone med iOS7 så måste du göra det själv. Såhär gör du: 1. Gå in i Inställningar>Allmänt> Nollställ>Radera allt innehåll och inst. Ange ditt Apple ID och lösenord. 2. Om du glömt göra detta ovan kan du fortfarande göra det på distans (om du använder Hitta min iPhone) genom att gå in på icloud.com/find

Vi tar emot amerikanska produkter så länge de använder de svenska banden och teknikerna. Med andra ord tar vi inte emot CDMA-produkter eller produktvarianter som inte använder de svenska LTE-banden.

Vi tar emot amerikanska produkter så länge de använder de svenska banden och teknikerna. Med andra ord tar vi inte emot CDMA-produkter eller produktvarianter som inte använder de svenska LTE-banden.

Är enheten inte borttagen och du vill ha tillbaka enheten får du betala 199 kronor. (Självkostnad för frakt).

Accepterar du inte vår värdering skickar vi tillbaka telefonen försäkrat mot en kostnad om 199 kronor. (Självkostnad för frakt).

Helt ny= Helt ny i kartong oöppnad (plomberad).

Gottskick = Som ny men använd.

Normalt sliten =  Använd en bra tid med lite små skavanker.

Sliten = Rejält använd grövre repor.

Sprickor = Spricka på skärmen eller bakdelen.

Defekt = Defekt telefon.

Startar ej = Telefonen startar inte.

Nej vi köper endast in Svenska Samsung telefoner.

Nej, det gör vi inte. Dock samarbetar vi med sajten Nyttmobilabonnemang.se som erbjuder och listar de billigaste mobilabonnemangen på marknaden.

Värdera din mobil

Genom vår värderare kan vi ge dig ett värde på vad vi kan betala