blog

Hitta rätt TV abonnemang

Konsten att hitta rätt TV abonnemang är lättare sagt än gjort. Det finns en uppsjö av olika TV-leverantörer idag på marknaden som tampas om att erbjuda bäst och mest generös deal för att locka dig som ny kund. Att surfa runt på vardera hemsida och jämföra den vägen eller att sitta och ringa varje leverantör är en mycket tidskrävande uppgift och det är även svårt att få reda på eventuella nackdelar som finns. Därför rekommenderar vi att du med fördel använder dig av någon jämförelsesajt likt tvabonnemang.nu som listar och jämför alla TV-leverantörer som finns på marknaden i Sverige. 

 

Hur vi hittar bäst TV abonnemang

  • TV-kanaler som ingår
  • Streamingtjänst som ingår
  • Tillvalstjänster
  • Pris
  • Att de kan leverera hem till dig

 

Vilka TV kanaler som ingår är givetvis en viktig faktor att kika på. Är du en stortittare och har något specifikt program som du föredrar eller TV-kanal så är exempelvis TLC en sådan som inte ingår hos exempelvis Telenor men som Allente numera erbjuder efter att Viasat gick ihop med Canal Digital och bildade nu varumärket Allente. 

Kika därför noga vilka kanaler som ingår i tv-paketet hos respektive leverantör. 

 

Många av tv-leverantörerna erbjuder play- och streamingtjänster som ingår när du tecknar ett kanalpaket och som då oftast speglar det programutbud av TV-paket som du väljer. Det betyder att du kan spola tillbaka och titta på ditt favoritprogram när du vill och framför allt slippa reklamen eller kolla när det passar dig istället för när programmet sänds på TV.

 

Om du behöver några tillvalstjänster så är det bra att kika så det ingår. Det kan vara tillvalspaket som utländska kanaler eller sportpaket om du är intresserad av någon speciell typ av sport som exempelvis golf, F1 eller hockey. Här är det noga att se så att de har rättigheterna till just den sport som intresserar dig innan du binder upp dig som ny kund. 

 

Priset är självklart en viktig faktor och Allente har en förmåga att hålla mycket bra priser på sina tv-paket, detta förmodligen på grund av att de äger många av kanalerna själva inom koncernen och på så vis har lägre licenskostnader för att få sända tv-kanalerna. 

 

Givetvis är det viktigt att kika så att de kan leverera TV abonnemang hem till dig. Bor du i en lägenhet utan fiberanslutning så kan parabol vara en lösning som inte är aktuellt och heller då inte fiber utan kika då istället på om ADSL erbjuds av TV-leverantören eller om du bor i ett Comhem-hus med anslutning via kopparkabel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.